Commercieel

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Hoog Catharijne |

Utrecht

Basalt bouwadvies is vanaf 2005 zeer intensief betrokken bij de nieuwbouw van winkelcentrum Hoog Catharijne en heeft het complete bouwkostenmanagement verzorgd. De Radboudtraverse van Hoog Catharijne over de voormalige Catharijnebaan heeft plaats gemaakt voor een modern licht gebouw dat over het water van de Catharijnesingel staat. Om bezoekers en passanten het water onder hen te laten ervaren is er 250 m2 glas in de vloer verwerkt. Hoog Catharijne heeft een nieuwe entree met twee ruime ingangen en looproutes naar Utrecht Centraal. Boven het winkelgedeelte van deze nieuwe entree zijn 76 appartementen gerealiseerd.

Stadhuis |

Delft

Dit gemeentehuis, ontworpen door Mecanoo, omvat 19.430 m2 aan kantoorruimte, wat verdeeld is rond patio’s. De publiekshal is visueel gekoppeld aan de stationshal. Verder omvat het gebouw functies als een fietsenstalling, een archief en een expeditiestraat voor laden en lossen. In totaal omvat het programma van het gemeentehuis en de stationshal (inclusief horeca) ruim 28.000 m². Het bouwkostenmanagement voor dit project is door Basalt verzorgd.

Winkelcentrum De Aarhof |

Alphen aan den Rijn

Bij de vernieuwing van Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn is ingezet op het realiseren van een gemengd stedelijk programma. Het project kent een mix aan detailhandel, horeca, dienstverlening met daarop een aantrekkelijk woonmilieu rond een groen ingericht dek. Basalt bouwadvies begeleidt hierbij het volledige bouwkostenmanagement.

Hotel & appartementen Atlantic |

Scheveningen

Er zijn plannen voor het verbouwen van het huidige Atlantic Hotel. Het bestaande hotel krijgt een uitbreiding van het aantal hotelkamers en conferentiezalen met uitzicht op zee. Verder komt er een luxe zwembad, fitness en wellnessruimte met een beautycenter. De locatie wordt uitgebreid met luxe koop- en huurappartementen. Bij het Atlantic Hotel komt een ruime ondergrondse parkeergarage voor bezoekers en bewoners. Basalt heeft bij dit project de ramingen verzorgd in het voortraject.