Commercieel

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Winkelcentrum De Aarhof |

Alphen aan den Rijn

Eind 2023 start de complete verbouw van winkelcentrum De Aarhof. De ambitie is om het complex sterk te moderniseren, te verduurzamen, woningen toe te voegen en het winkelgebied een nieuwe impuls te geven. Hierdoor moet De Aarhof weer een centrale positie in het hart van Alphen aan den Rijn krijgen. Het winkelcentrum krijgt een flinke facelift, waarbij de nadruk meer zal komen te liggen op aanbod van dagelijkse goederen en diensten. Basalt is ingeschakeld voor de complete bouwkostenbegeleiding van dit project. Basalt begeleidt tevens de nieuwbouw van ruim 300 woningen bij dit project. Zie pagina “woningbouw”.

Hoog Catharijne |

Utrecht

Basalt bouwadvies is vanaf 2005 zeer intensief betrokken bij de nieuwbouw van winkelcentrum Hoog Catharijne en heeft het complete bouwkostenmanagement verzorgd. De Radboudtraverse van Hoog Catharijne over de voormalige Catharijnebaan heeft plaats gemaakt voor een modern licht gebouw dat over het water van de Catharijnesingel staat. Om bezoekers en passanten het water onder hen te laten ervaren is er 250 m2 glas in de vloer verwerkt. Hoog Catharijne heeft een nieuwe entree met twee ruime ingangen en looproutes naar Utrecht Centraal. Boven het winkelgedeelte van deze nieuwe entree zijn 76 appartementen gerealiseerd.

Stadhuis |

Delft

Dit gemeentehuis, ontworpen door Mecanoo, omvat 19.430 m2 aan kantoorruimte, wat verdeeld is rond patio’s. De publiekshal is visueel gekoppeld aan de stationshal. Verder omvat het gebouw functies als een fietsenstalling, een archief en een expeditiestraat voor laden en lossen. In totaal omvat het programma van het gemeentehuis en de stationshal (inclusief horeca) ruim 28.000 m². Het bouwkostenmanagement voor dit project is door Basalt verzorgd.

Hotel & appartementen Atlantic |

Scheveningen

Er zijn plannen voor het verbouwen van het huidige Atlantic Hotel. Het bestaande hotel krijgt een uitbreiding van het aantal hotelkamers en conferentiezalen met uitzicht op zee. Verder komt er een luxe zwembad, fitness en wellnessruimte met een beautycenter. De locatie wordt uitgebreid met luxe koop- en huurappartementen. Bij het Atlantic Hotel komt een ruime ondergrondse parkeergarage voor bezoekers en bewoners. Basalt heeft bij dit project de ramingen verzorgd in het voortraject.