Bioscopen

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Mega bioscoop |

Utrecht

De nieuwe megabioscoop maakt onderdeel uit van de Centrumboulevard te Utrecht. Dit is de belangrijkste lokale verbindingsroute tussen de historische binnenstad van Utrecht, via het treinstation naar het grootschalige congrescentrum De Jaarbeurs. Het bioscoopcomplex bevat 16 zalen met in totaal circa 3.200 stoelen, een foodcourt en is het grootste bioscoopgebouw van Nederland. Basalt bouwadvies heeft vanaf het initiatief tot de contractering van de aannemer het bouwkostenmanagement verzorgd.

De Geus |

Leiden

Dit project betreft een multifunctionele woontoren met 84 appartementen, voorzien van een megabioscoop met 8 zalen, een city-supermarkt en horeca. Basalt heeft voor dit project de begroting van de aannemer beoordeeld.

Pathé bioscoop |

Arnhem

In Arnhem staat een nieuwe megabioscoop tussen het historisch centrum en het nieuwe Centraal station. Een gebouw met ronde vormen en aluminium banden. Basalt bouwadvies heeft voor dit project het complete bouwkostenmanagement verzorgd.

Pathé bioscoop |

Maastricht

Dit project omvat de nieuwbouw van een bioscoop bestaande uit 8 zalen met op de begane grond diverse commerciële ruimten en een expeditie. De bioscoop bevindt zich tussen het bestaande rijksmonument Eiffelgebouw en de Boschstraat te Maastricht. De zalen worden voor een deel half verdiept aangelegd, rekening houdend met de fundering van het Eiffelgebouw. Basalt bouwadvies heeft voor dit project het complete bouwkostenmanagement verzorgd.