Kantoren

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Hoofdkantoor ING |

Amsterdam

Het nieuwe hoofdkantoor van ING, met 40.000 m2 kantoorruimte, kenmerkt zich door het gebruik van veel glas. Het kantoor heeft de certificering BREEAM Outstanding. Onder andere vanwege gerecycled beton uit het gebouw dat hiervoor op dezelfde plek stond, een innovatief koelsysteem dat werkt via oppervlaktewater van de Gaasperplas en de Ouderkerkerplas en natuurlijk vele duizenden zonnepanelen voor duurzame energieopwekking. Basalt bouwadvies heeft bij dit projecten het volledige bouwkostenmanagement verzorgd.

RIVM |

Utrecht

Vanaf 2017 wordt er gebouwd aan het nieuwe kantoor voor RIVM op de Uithof in Utrecht. Basalt bouwadvies heeft het project in diverse ontwerpfases doorgerekend. Het flexibele, duurzame en energiezuinige glazen gebouw bestaat uit 18 verdiepingen. Ongeveer een derde deel van het gebouw bestaat uit laboratoria. De kantoren zijn ingericht volgens het principe van het nieuwe werken. Verder is er parkeergelegenheid voor auto’s, motoren en fietsen. Het gebouw voldoet aan de hoge duurzaamheidskenmerken voor het gebouw en de exploitatie ervan, en heeft dan ook het BREEAM Outstanding certificaat.

The Edge |

Amsterdam

Basalt bouwadvies heeft het volledige bouwkostenmanagement verzorgd voor het prestigieuze hoofdkantoor van Deloitte/AKD. Het gebouw is ontwikkeld door OVG Projectontwikkeling en uitgevoerd door G&S Bouw. Hiervoor zijn betrokken partijen een engineer & build-overeenkomst aangegaan. Dit gebouw heeft het oplevercertificaat voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld ontvangen. Het gebouw is geheel energieneutraal gemaakt. Om dit te kunnen realiseren is de gehele zuidelijke voorgevel voorzien van zonnepanelen.

* Photo by: Ronald Tilleman Photography

Maastoren |

Rotterdam

De Maastoren op de Kop van Zuid in Rotterdam was met 165 meter, bij de oplevering in 2009 het hoogste gebouw van Nederland. Het ligt op de hoek van de Wilhelminakade en de Laan op Zuid in Rotterdam naast het brugwachtershuis, telt 44 verdiepingen en 633 parkeerplaatsen. Het gebouw bestaat uit twee schijven, waarvan de hoogste 165 meter is en de lagere 108 meter. Basalt heeft het project De Maastoren volledig begeleidt en het bouwkostenmanagement verzorgd tot en met de contractering van de uitvoerende partijen.

Boskalis |

Papendrecht

Basalt bouwadvies heeft voor het project Boskalis de volledige begroting verzorgd. Het betreft een nieuwbouw kantoor van 16.000m2 met hoogwaardige en duurzame installaties.

WTC D-toren |

Amsterdam

Tower Ten WTC Amsterdam is een groot uitbreidings- en renovatieproject. Het complex ligt in het hart van de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit negen torens. Dit project betreft voor ons de uitbreiding en renovatie van één van de oudere torens (de D-toren) en de ondergrondse parkeergarage. Een complexe project, waarbij bovenop én vlak naast bestaande bebouwing wordt gebouwd. Basalt verzorgd de bouwkostenbegeleiding bij dit project.

Hoofdkantoor Amvest |

Amsterdam

Aan de kade van de Amstel op het Cruquius-eiland staat het nieuwe hoofdkantoor van Amvest. Het is een bijzonder gebouw dat opvalt door het bijzondere exterieur. Basalt heeft dit project bouwkostentechnisch begeleid.