Woningbouw

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Campus Diemen-Zuid |

Diemen

Tijdens deze transformatie van een kantoorgebouw studentenwoningen in Campus Diemen-Zuid, heeft Basalt het volledige bouwkostenmanagement verzorgd. Het project heeft een oppervlak van ca. 50.000m2 BVO en bestaat uit ruim 900 studentenwoningen plus diverse campusfaciliteiten zoals een supermarkt, fietsenwinkel, uitzendbureau, restaurant en sportfaciliteiten.

De Kwekerij |

Utrecht

Op een centrale locatie, tussen het centrum van Utrecht en De Uithof in, werd fase 1 van studentenhuisvesting De Kwekerij (318 studio’s) gerealiseerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om het voormalig KPN-gebouw te transformeren naar studentenhuisvesting. Uiteindelijk is toch voor nieuwbouw gekozen aangezien dit duurzamer en minder kostbaar was. Basalt bouwadvies heeft alles op het gebied van bouwkosten verzorgd tijdens dit proces.

Appartementen Koningin Julianaplein |

Den Haag

Het KJ Plein bestaat uit twee torens van 90 meter hoog waarin voornamelijk woningen, maar ook horeca en winkels gerealiseerd worden. Het plan zorgt voor een mooie stadsentree bij Den Haag Centraal. Basalt bouwadvies heeft de complete bouwkostenadvisering van dit gebouw gedaan.

De Molenwerf |

Amsterdam

Transformatie De Molenwerf betreft de duurzame herontwikkeling van het voormalig PFV kantoorgebouw naar 185 appartementen en een parkeergarage met 350 plaatsen. Van de bestaande materialen werd het maximale hergebruikt. Basalt bouwadvies heeft hierbij het volledig bouwkostenmanagement verzorgd.

Cruquius 1.4 |

Amsterdam

De oude wijnterminal transformeert tot een bijzondere woonlocatie met 51 huur appartementen. Iconisch zijn de drie oude wijnsilo’s van staal waarin 3 villa’s gerealiseerd worden. Basalt bouwadvies heeft tijdens het voortraject de financiële begeleiding gedaan tot uitbesteding aan de aannemer.

BUUR |

Leidsche Rein

In Leidsche Rein Centrum bevindt zich nieuwbouwlocatie BUUR, waar 454 huurwoningen, een parkeergarage en commerciële ruimten gerealiseerd worden. Basalt bouwadvies heeft dit project voor Wonam, Mitros en Portaal bouwkosten-technisch begeleid, tot en met de uitbesteding aan de aannemer. In de duurzaamheidsambitie zal dit project voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG1).

Zandkasteel |

Amsterdam

Dit voormalig hoofdkantoor van ING en gemeentelijke monument in Amsterdam Zuidoost bestaat uit 10 torens, waarvan er 7 zullen worden getransformeerd naar 300 appartementen. Basalt bouwadvies heeft voor dit project de VO raming gemaakt en de inschrijfbegroting van de aannemer beoordeeld.

Eerste Woontoren Sluisbuurt |

Amsterdam

In de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland worden 289 nieuwe energiezuinige middenhuur woningen gerealiseerd, vlakbij het centrum van Amsterdam. Het gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een retentiedak, waarmee regenwater veel beter opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. Voor het maken van de VO-raming en het beoordelen van de inschrijfbegroting van de aannemer is Basalt bouwadvies ingeschakeld.

Parkhaven |

Rotterdam

In het gebied links en rechts van de Euromast in Rotterdam zullen ca. 630 woningen gerealiseerd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met het monumentale karakter van Het Park de Euromast en het monumentale gebouw aan de Maastunnel. Basalt heeft bij dit project een raming gemaakt in de SO-fase en de gesprekken gevoerd met de aannemerscombinatie.

Woningen Happy Days |

Zoetermeer

Happy Days is een project van 165 woningen in Zoetermeer. Voor deze unieke woonwijk met een groen en autovrij binnengebied, heeft Basalt bouwadvies de inschrijfbegroting gemaakt.

Linck de Binck |

Rotterdam

Op een van de mooiste plekjes aan de Binckhorst wordt Linck ontwikkeld. Een industrieel en robuust appartementencomplex met allerlei verschillende woningtypes en bijna niet één dezelfde plattegrond. Naast woningen is er ook plek voor horeca en kleine ondernemers. Basalt heeft voor dit project een VO-raming gemaakt.

Gouden buurten |

Berkel en Rodenrijs

Voor 84 woningen in deze ruim opgezette Vinexwijk in Berkel en Rodenrijs heeft Basalt de inschrijfbegroting van de aannemer beoordeeld.

34 woningen |

Ermelo

Voor deze 34 CPO woningen in Ermelo heeft Basalt de inschrijf- en werkbegroting voor de aannemer gemaakt.