Woningbouw

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Schaloen |

Den Haag

Het project Schaloen bestaat uit diverse duurzame woontorens met een mix van sociale huur en middenhuur appartementen. Basalt heeft de aannemersbegroting beoordeeld en het project bij de aannemer ondergebracht.

De Aarhof |

Alphen aan den Rijn

Naast de verbouw van het winkelcentrum, worden binnen het project De Aarhof ook 2 woontorens gerealiseerd met ca. 300 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Basalt begeleidt de bouwkosten van dit project.

Woongebouw Cornelis |

Amsterdam

Deze woontoren, welke ontworpen is door FARO Architecten en Studio van Bergen Architectura, biedt plek aan 85 koopwoningen voor gezinnen. In en rond het gebouw is een stelsel van trappen, hallen, collectieve tuinen, een binnenstraat en galerijen bedacht. Dankzij een geïntegreerd irrigatiesysteem blijft het groen het hele jaar bloeien. Basalt heeft de aannemersbegroting beoordeeld en het project bij de aannemer ondergebracht.

Boompjes 55-58 |

Rotterdam

Op een 2-laagse parkeergarage is door OZ en Partners een 100 meter hoge woontoren ontworpen, welke zich kenmerkt door een terrasachtige structuur. Basalt bouwadvies heeft de inschrijfbegroting gemaakt voor de aannemer.

De Caai |

Eindhoven

Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Het oude Campinaterrein transformeert naar De Caai, waar 5 woontorens van hoogwaardige architectuur gebouwd zullen worden, inclusief parkeren. Basalt maakt voor dit project de ramingen en beoordeelt de aannemersbegroting.

De Hooghe Delft |

Delft

In het stadsdeel Nieuw Delft verrijst een unieke multifunctionele toren met een robuust uiterlijk onder de naam De Hooghe Delft. In dit hoogste gebouw van Nieuw Delft komt een filmhuis met horecavoorziening op de begane grond, 1 etage duurzame kantoren en 30 luxe appartementen verdeeld over 8 woonlagen. De unieke toren met grote raampartijen en inspirerend uitzicht over Delft, beschikt over 18 parkeerplaatsen. De Hooghe Delft heeft direct toegang tot het nieuw te realiseren stadspark, maar ook de historische binnenstad en het station zijn op loopafstand. Basalt heeft voor dit project de aannemersbegroting beoordeeld.

Nieuwbouw Campus Diemen-Zuid |

Diemen

Naast de transformatie  “Campus Diemen-Zuid” in 2013, heeft Basalt bouwadvies ook de nieuwbouw van Campus Diemen-Zuid begeleid. De campus wordt uitgebreid met 78 studentenwoningen door een nieuwe vleugel aan te sluiten op de bestaande campus. Daarnaast komen twee bouwblokken met in totaal 696 huurappartementen voor short stay en young professionals.

 

 

Crossroads |

Amsterdam

Project Crossroads bestaat uit een Westelijke glazen toren van 90 meter hoog en een Oostelijke toren met studentenwoningen van 40 meter hoog. Met een oppervlakte van ruim 30.000 m2 geeft Crossroads antwoord op de steeds harder groeiende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in de randstad. Met polderdaken, groene terrassen en gevels is het doel om een natuurvriendelijk gebouw te realiseren. Het complete bouwkostenmanagement van dit project wordt door Basalt verzorgd.

De Kwekerij |

Utrecht

Op een centrale locatie, tussen het centrum van Utrecht en De Uithof in, werd fase 1 van studentenhuisvesting De Kwekerij (318 studio’s) gerealiseerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om het voormalig KPN-gebouw te transformeren naar studentenhuisvesting. Uiteindelijk is toch voor nieuwbouw gekozen aangezien dit duurzamer en minder kostbaar was. Basalt bouwadvies heeft alles op het gebied van bouwkosten verzorgd tijdens dit proces.

Appartementen Koningin Julianaplein |

Den Haag

Het KJ Plein bestaat uit twee torens van 90 meter hoog waarin voornamelijk woningen, maar ook horeca en winkels gerealiseerd worden. Het plan zorgt voor een mooie stadsentree bij Den Haag Centraal. Basalt bouwadvies heeft de complete bouwkostenadvisering van dit gebouw gedaan.

CUBE op Dreef |

Utrecht

In de Utrechtse wijk Overvecht wordt een “groen” studentencomplex ontwikkeld. Dit complex is vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van 16 verdiepingen en bestaat uit 639 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000m2 aan publieke voorzieningen. Basalt heeft voor Van Wijnen het complete bouwkostenmanagement verzorgd.

BUUR |

Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn Centrum bevindt zich nieuwbouwlocatie BUUR, waar 454 huurwoningen, een parkeergarage en commerciële ruimten gerealiseerd worden. Basalt bouwadvies heeft dit project voor Wonam, Mitros en Portaal bouwkosten-technisch begeleid, tot en met de uitbesteding aan de aannemer. In de duurzaamheidsambitie zal dit project voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG1).

Eerste Woontoren Sluisbuurt |

Amsterdam

In de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland worden 289 nieuwe energiezuinige middenhuur woningen gerealiseerd, vlakbij het centrum van Amsterdam. Het gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een retentiedak, waarmee regenwater veel beter opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. Voor het maken van de VO-raming en het beoordelen van de inschrijfbegroting van de aannemer is Basalt bouwadvies ingeschakeld.

Parkhaven |

Rotterdam

In het gebied links en rechts van de Euromast in Rotterdam zullen ca. 630 woningen gerealiseerd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met het monumentale karakter van Het Park de Euromast en het monumentale gebouw aan de Maastunnel. Basalt heeft bij dit project een raming gemaakt in de SO-fase en de gesprekken gevoerd met de aannemerscombinatie.

Woningen Happy Days |

Zoetermeer

Happy Days is een project van 165 woningen in Zoetermeer. Voor deze unieke woonwijk met een groen en autovrij binnengebied, heeft Basalt bouwadvies de inschrijfbegroting gemaakt.

Linck de Binck |

Rotterdam

Op een van de mooiste plekjes aan de Binckhorst wordt Linck ontwikkeld. Een industrieel en robuust appartementencomplex met allerlei verschillende woningtypes en bijna niet één dezelfde plattegrond. Naast woningen is er ook plek voor horeca en kleine ondernemers. Basalt heeft voor dit project een VO-raming gemaakt.

Gouden buurten |

Berkel en Rodenrijs

Voor 84 woningen in deze ruim opgezette Vinexwijk in Berkel en Rodenrijs heeft Basalt de inschrijfbegroting van de aannemer beoordeeld.

34 woningen |

Ermelo

Voor deze 34 CPO woningen in Ermelo heeft Basalt de inschrijf- en werkbegroting voor de aannemer gemaakt.