Transformaties

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Tony Chocolony |

Zaandam

Tony’s Chocolonely heeft plannen voor het transformeren van Rijksmonument De Vrede tot hoofdkantoor en een chocoladefabriek met een experience center met een achtbaan. Basalt heeft het bouwkostenmanagement verzorgd in het voortraject van dit project. Door de Coronacrisis is er een hold op de verdere ontwikkeling van het project.

Christus Koningkerk |

Rotterdam

De kerk uit 1930 is een ontwerp van de Rotterdamse archirect H.P.J. de Vries. Met behoud van en aandacht voor de voornaamste monumentale waarden van de kerk, is deze omgebouwd tot een appartementencomplex met 24 woningen met parkeren. De gevels zijn vrijwel ongewijzigd gebleven. De grootste ingreep was de verbouw van de oorspronkelijke hoofdentree tot een half-verdiepte stallingsgarage. Basalt heeft bij dit project het bouwkostenmanagement verzorgd.

Het Bajes Kwartier |

Amsterdam

In woonwijk het Bajes Kwartier komen circa 1350 koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Ook worden hier werkplekken, winkels, restaurants en een school gerealiseerd. Het wordt een groene wijk met bijna 70 aaneengesloten tuinen, afgewisseld met waterpartijen en pleinen. Basalt heeft bij dit project de bouwkostenadviezen verzorgd.

Transformatie Slotervaart Ziekenhuis |

Amsterdam

Het project betreft de grootschalige renovatie van het zogenaamde kruisgebouw. Het kruisgebouw telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO. Basalt heeft de raming gemaakt, de aannemersbegroting beoordeeld, geadviseerd over optimalisaties en het project ondergebracht bij de aannemer.

Zandkasteel |

Amsterdam

Dit voormalig hoofdkantoor van ING en gemeentelijke monument in Amsterdam Zuidoost bestaat uit 10 torens, waarvan er 7 zullen worden getransformeerd naar 300 appartementen. Basalt bouwadvies heeft voor dit project de VO raming gemaakt en de inschrijfbegroting van de aannemer beoordeeld.

Cruquius 1.4 |

Amsterdam

De oude wijnterminal transformeert tot een bijzondere woonlocatie met 51 huur appartementen. Iconisch zijn de drie oude wijnsilo’s van staal waarin 3 villa’s gerealiseerd worden. Basalt bouwadvies heeft tijdens het voortraject de financiële begeleiding gedaan tot uitbesteding aan de aannemer.

Cruquius – The Harbour Club | LEVS architecten

De Molenwerf |

Amsterdam

Transformatie De Molenwerf betreft de duurzame herontwikkeling van het voormalig PFV kantoorgebouw naar 185 appartementen en een parkeergarage met 350 plaatsen. Van de bestaande materialen werd het maximale hergebruikt. Basalt bouwadvies heeft hierbij het volledig bouwkostenmanagement verzorgd.

Transformatie Campus Diemen-Zuid |

Amsterdam

Tijdens deze transformatie van een kantoorgebouw studentenwoningen in Campus Diemen-Zuid, heeft Basalt het volledige bouwkostenmanagement verzorgd. Het project heeft een oppervlak van ca. 50.000m2 BVO en bestaat uit ruim 900 studentenwoningen plus diverse campusfaciliteiten zoals een supermarkt, fietsenwinkel, uitzendbureau, restaurant en sportfaciliteiten.