Zorg

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Dakopbouw Slotervaart Ziekenhuis |

Amsterdam

Sinds 2020 wordt er hard gewerkt aan de transformatie van het voormalige Slotervaartziekenhuis van 50.000 m2 tot het Slotervaart Centrum voor Zorg. Op het dak komen twee verdiepingen bestaande uit vier vleugels voor kantoorhuisvesting van maatschappelijke organisaties. Naar verwachting wordt de dakopbouw in het najaar van 2024 opgeleverd.

Groene Hart Ziekenhuis |

Gouda

Het Groene Hart Ziekenhuis krijgt een moderne huisvesting met eigentijdse voorzieningen waaronder een nieuw OK-complex en een Intensive Care afdeling. Inmiddels is met de realisatie van de nieuwbouw begonnen. Dit wordt gerealiseerd te midden van een door-functionerend ziekenhuis. Basalt bouwadvies verzorgt hierbij het volledige bouwkostenmanagement.

Slotervaart Ziekenhuis |

Amsterdam

Het project betreft de grootschalige renovatie van het zogenaamde kruisgebouw. Het kruisgebouw telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO. Basalt heeft de raming gemaakt, de aannemersbegroting beoordeeld, geadviseerd over optimalisaties en het project ondergebracht bij de aannemer.

Meerweide |

Rotterdam

Project Meerweide is de nieuwbouw van 2 zorggebouwen en een verbindingsvolume met in totaal 216 zorg-appartementen in Rotterdam. Meerweide is centraal gelegen met winkelcentrum Keizerswaard om de hoek en veel serviceflats in de buurt. Basalt heeft voor dit project de bouwkostenbegeleiding gedaan.

UCP |

Groningen

Het witte hoofdgebouw van UMCG-ziekenhuis wordt in enkele jaren compleet gerenoveerd. Het huidige psychiatrie-gebouw (UCP) aan de noordkant van het complex wordt vervangen door nieuwbouw naast het ziekenhuis. Tijdens deze verbouwing worden onder andere operatiekamers, poliklinieken en laboratoria vernieuwd.  Ook komen er nieuwe intensive cares en worden alle verpleegafdelingen gerenoveerd. Basalt bouwadvies verzorgt hierbij het volledig bouwkostenmanagement.

O|2 VU Laboratorium |

Amsterdam

O|2 is de werknaam van het nieuwe onderzoek gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam en het VU medisch centrum op de VU campus aan de Zuid-as te Amsterdam. Het O|2 gebouw omvat voornamelijk biochemische laboratoria, kantoorwerkplekken en onderwijsfuncties. Basalt verzorgt voor dit project het bouwkostenmanagement, inclusief de onderhandelingen over het meer- en minderwerk.

Radiologie st. Jansdal Ziekenhuis |

Harderwijk

Deze 2.575 m2 bvo nieuwbouw en renovatie verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. In de nieuwbouw komt op de begane grond radiologie met onder andere een tweede MRI, CT scan en PET scan. Op de eerste verdieping is er ruimte voor de polikliniek cardiologie. Basalt heeft de aannemersbegroting beoordeeld in de VO- en DO-fase en uit-onderhandeld met de aannemer.

Laboratorium Hubrecht Instituut |

Utrecht

Basalt bouwadvies heeft het bouwkostenmanagement verzorgd voor het laboratorium van het Hubrecht Instituut. Het laboratoriumgebouw is een combinatie van een kantoor- en een bedrijfsgebouw. Het bestaande gebouw is gesloten en heeft een donkere gevelsteen. De nieuwbouw is uitgesproken en heeft een transparant karakter, het bestaat uit veel glas in combinatie met witte metalen gevelpanelen.

Isala ziekenhuis |

Meppel

Voor het nieuwbouwziekenhuis Isala te Meppel heeft Basalt bouwadvies het volledige bouwkostenmanagement verzorgd. Het nieuwe (volledig elektrische) ziekenhuis heeft een oppervlakte van 17.690 m2.

Zaans Medisch Centrum |

Zaandam

Dit 40.000m2 omvattende ziekenhuis en zorgcomplex is ontworpen door Mecanoo. Het complex bevat onder andere een ‘acuut centrum’ met acht operatiekamers, themacentra (zoals een pijncentrum en bewegingscentrum), poliklinieken en aanvullende functies als kantoren en een parkeergebouw. Belangrijke uitgangspunten voor dit gebouw waren overzichtelijkheid, daglicht en flexibiliteit. Basalt heeft bij dit project het volledige bouwkostenmanagement verzorgd vanaf het initiatief tot de oplevering.