Projecten

Door de jaren heen is Basalt bouwadvies betrokken geweest bij een verscheidenheid aan bouw- en renovatieprojecten. Van kleine woningbouwprojecten tot de grootste bouwprojecten van Nederland. Onderstaand een impressie van ons uitgebreide portfolio.

Dakopbouw Slotervaart Ziekenhuis |

Amsterdam

Sinds 2020 wordt er hard gewerkt aan de transformatie van het voormalige Slotervaartziekenhuis van 50.000 m2 tot het Slotervaart Centrum voor Zorg. Op het dak komen twee verdiepingen bestaande uit vier vleugels voor kantoorhuisvesting van maatschappelijke organisaties. Naar verwachting wordt de dakopbouw in het najaar van 2024 opgeleverd.

Groene Hart Ziekenhuis |

Gouda

Het Groene Hart Ziekenhuis krijgt een moderne huisvesting met eigentijdse voorzieningen waaronder een nieuw OK-complex en een Intensive Care afdeling. Inmiddels is met de realisatie van de nieuwbouw begonnen. Dit wordt gerealiseerd te midden van een door-functionerend ziekenhuis. Basalt bouwadvies verzorgt hierbij het volledige bouwkostenmanagement.

Slotervaart Ziekenhuis |

Amsterdam

Het project betreft de grootschalige renovatie van het zogenaamde kruisgebouw. Het kruisgebouw telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO. Basalt heeft de raming gemaakt, de aannemersbegroting beoordeeld, geadviseerd over optimalisaties en het project ondergebracht bij de aannemer.

Meerweide |

Rotterdam

Project Meerweide is de nieuwbouw van 2 zorggebouwen en een verbindingsvolume met in totaal 216 zorg-appartementen in Rotterdam. Meerweide is centraal gelegen met winkelcentrum Keizerswaard om de hoek en veel serviceflats in de buurt. Basalt heeft voor dit project de bouwkostenbegeleiding gedaan.

UCP |

Groningen

Het witte hoofdgebouw van UMCG-ziekenhuis wordt in enkele jaren compleet gerenoveerd. Het huidige psychiatrie-gebouw (UCP) aan de noordkant van het complex wordt vervangen door nieuwbouw naast het ziekenhuis. Tijdens deze verbouwing worden onder andere operatiekamers, poliklinieken en laboratoria vernieuwd.  Ook komen er nieuwe intensive cares en worden alle verpleegafdelingen gerenoveerd. Basalt bouwadvies verzorgt hierbij het volledig bouwkostenmanagement.

O|2 VU Laboratorium |

Amsterdam

O|2 is de werknaam van het nieuwe onderzoek gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam en het VU medisch centrum op de VU campus aan de Zuid-as te Amsterdam. Het O|2 gebouw omvat voornamelijk biochemische laboratoria, kantoorwerkplekken en onderwijsfuncties. Basalt verzorgt voor dit project het bouwkostenmanagement, inclusief de onderhandelingen over het meer- en minderwerk.

Radiologie st. Jansdal Ziekenhuis |

Harderwijk

Deze 2.575 m2 bvo nieuwbouw en renovatie verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. In de nieuwbouw komt op de begane grond radiologie met onder andere een tweede MRI, CT scan en PET scan. Op de eerste verdieping is er ruimte voor de polikliniek cardiologie. Basalt heeft de aannemersbegroting beoordeeld in de VO- en DO-fase en uit-onderhandeld met de aannemer.

Laboratorium Hubrecht Instituut |

Utrecht

Basalt bouwadvies heeft het bouwkostenmanagement verzorgd voor het laboratorium van het Hubrecht Instituut. Het laboratoriumgebouw is een combinatie van een kantoor- en een bedrijfsgebouw. Het bestaande gebouw is gesloten en heeft een donkere gevelsteen. De nieuwbouw is uitgesproken en heeft een transparant karakter, het bestaat uit veel glas in combinatie met witte metalen gevelpanelen.

Isala ziekenhuis |

Meppel

Voor het nieuwbouwziekenhuis Isala te Meppel heeft Basalt bouwadvies het volledige bouwkostenmanagement verzorgd. Het nieuwe (volledig elektrische) ziekenhuis heeft een oppervlakte van 17.690 m2.

Zaans Medisch Centrum |

Zaandam

Dit 40.000m2 omvattende ziekenhuis en zorgcomplex is ontworpen door Mecanoo. Het complex bevat onder andere een ‘acuut centrum’ met acht operatiekamers, themacentra (zoals een pijncentrum en bewegingscentrum), poliklinieken en aanvullende functies als kantoren en een parkeergebouw. Belangrijke uitgangspunten voor dit gebouw waren overzichtelijkheid, daglicht en flexibiliteit. Basalt heeft bij dit project het volledige bouwkostenmanagement verzorgd vanaf het initiatief tot de oplevering.

Schaloen |

Den Haag

Het project Schaloen bestaat uit diverse duurzame woontorens met een mix van sociale huur en middenhuur appartementen. Basalt heeft de aannemersbegroting beoordeeld en het project bij de aannemer ondergebracht.

De Aarhof |

Alphen aan den Rijn

Naast de verbouw van het winkelcentrum, worden binnen het project De Aarhof ook 2 woontorens gerealiseerd met ca. 300 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Basalt begeleidt de bouwkosten van dit project.

Woongebouw Cornelis |

Amsterdam

Deze woontoren, welke ontworpen is door FARO Architecten en Studio van Bergen Architectura, biedt plek aan 85 koopwoningen voor gezinnen. In en rond het gebouw is een stelsel van trappen, hallen, collectieve tuinen, een binnenstraat en galerijen bedacht. Dankzij een geïntegreerd irrigatiesysteem blijft het groen het hele jaar bloeien. Basalt heeft de aannemersbegroting beoordeeld en het project bij de aannemer ondergebracht.

Boompjes 55-58 |

Rotterdam

Op een 2-laagse parkeergarage is door OZ en Partners een 100 meter hoge woontoren ontworpen, welke zich kenmerkt door een terrasachtige structuur. Basalt bouwadvies heeft de inschrijfbegroting gemaakt voor de aannemer.

De Caai |

Eindhoven

Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Het oude Campinaterrein transformeert naar De Caai, waar 5 woontorens van hoogwaardige architectuur gebouwd zullen worden, inclusief parkeren. Basalt maakt voor dit project de ramingen en beoordeelt de aannemersbegroting.

De Hooghe Delft |

Delft

In het stadsdeel Nieuw Delft verrijst een unieke multifunctionele toren met een robuust uiterlijk onder de naam De Hooghe Delft. In dit hoogste gebouw van Nieuw Delft komt een filmhuis met horecavoorziening op de begane grond, 1 etage duurzame kantoren en 30 luxe appartementen verdeeld over 8 woonlagen. De unieke toren met grote raampartijen en inspirerend uitzicht over Delft, beschikt over 18 parkeerplaatsen. De Hooghe Delft heeft direct toegang tot het nieuw te realiseren stadspark, maar ook de historische binnenstad en het station zijn op loopafstand. Basalt heeft voor dit project de aannemersbegroting beoordeeld.

Nieuwbouw Campus Diemen-Zuid |

Diemen

Naast de transformatie  “Campus Diemen-Zuid” in 2013, heeft Basalt bouwadvies ook de nieuwbouw van Campus Diemen-Zuid begeleid. De campus wordt uitgebreid met 78 studentenwoningen door een nieuwe vleugel aan te sluiten op de bestaande campus. Daarnaast komen twee bouwblokken met in totaal 696 huurappartementen voor short stay en young professionals.

 

 

Crossroads |

Amsterdam

Project Crossroads bestaat uit een Westelijke glazen toren van 90 meter hoog en een Oostelijke toren met studentenwoningen van 40 meter hoog. Met een oppervlakte van ruim 30.000 m2 geeft Crossroads antwoord op de steeds harder groeiende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen in de randstad. Met polderdaken, groene terrassen en gevels is het doel om een natuurvriendelijk gebouw te realiseren. Het complete bouwkostenmanagement van dit project wordt door Basalt verzorgd.

De Kwekerij |

Utrecht

Op een centrale locatie, tussen het centrum van Utrecht en De Uithof in, werd fase 1 van studentenhuisvesting De Kwekerij (318 studio’s) gerealiseerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om het voormalig KPN-gebouw te transformeren naar studentenhuisvesting. Uiteindelijk is toch voor nieuwbouw gekozen aangezien dit duurzamer en minder kostbaar was. Basalt bouwadvies heeft alles op het gebied van bouwkosten verzorgd tijdens dit proces.

Appartementen Koningin Julianaplein |

Den Haag

Het KJ Plein bestaat uit twee torens van 90 meter hoog waarin voornamelijk woningen, maar ook horeca en winkels gerealiseerd worden. Het plan zorgt voor een mooie stadsentree bij Den Haag Centraal. Basalt bouwadvies heeft de complete bouwkostenadvisering van dit gebouw gedaan.

CUBE op Dreef |

Utrecht

In de Utrechtse wijk Overvecht wordt een “groen” studentencomplex ontwikkeld. Dit complex is vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van 16 verdiepingen en bestaat uit 639 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000m2 aan publieke voorzieningen. Basalt heeft voor Van Wijnen het complete bouwkostenmanagement verzorgd.

BUUR |

Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn Centrum bevindt zich nieuwbouwlocatie BUUR, waar 454 huurwoningen, een parkeergarage en commerciële ruimten gerealiseerd worden. Basalt bouwadvies heeft dit project voor Wonam, Mitros en Portaal bouwkosten-technisch begeleid, tot en met de uitbesteding aan de aannemer. In de duurzaamheidsambitie zal dit project voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG1).

Eerste Woontoren Sluisbuurt |

Amsterdam

In de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland worden 289 nieuwe energiezuinige middenhuur woningen gerealiseerd, vlakbij het centrum van Amsterdam. Het gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een retentiedak, waarmee regenwater veel beter opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. Voor het maken van de VO-raming en het beoordelen van de inschrijfbegroting van de aannemer is Basalt bouwadvies ingeschakeld.

Parkhaven |

Rotterdam

In het gebied links en rechts van de Euromast in Rotterdam zullen ca. 630 woningen gerealiseerd worden. Hierbij wordt rekening gehouden met het monumentale karakter van Het Park de Euromast en het monumentale gebouw aan de Maastunnel. Basalt heeft bij dit project een raming gemaakt in de SO-fase en de gesprekken gevoerd met de aannemerscombinatie.

Woningen Happy Days |

Zoetermeer

Happy Days is een project van 165 woningen in Zoetermeer. Voor deze unieke woonwijk met een groen en autovrij binnengebied, heeft Basalt bouwadvies de inschrijfbegroting gemaakt.

Linck de Binck |

Rotterdam

Op een van de mooiste plekjes aan de Binckhorst wordt Linck ontwikkeld. Een industrieel en robuust appartementencomplex met allerlei verschillende woningtypes en bijna niet één dezelfde plattegrond. Naast woningen is er ook plek voor horeca en kleine ondernemers. Basalt heeft voor dit project een VO-raming gemaakt.

Gouden buurten |

Berkel en Rodenrijs

Voor 84 woningen in deze ruim opgezette Vinexwijk in Berkel en Rodenrijs heeft Basalt de inschrijfbegroting van de aannemer beoordeeld.

34 woningen |

Ermelo

Voor deze 34 CPO woningen in Ermelo heeft Basalt de inschrijf- en werkbegroting voor de aannemer gemaakt.

Winkelcentrum De Aarhof |

Alphen aan den Rijn

Eind 2023 start de complete verbouw van winkelcentrum De Aarhof. De ambitie is om het complex sterk te moderniseren, te verduurzamen, woningen toe te voegen en het winkelgebied een nieuwe impuls te geven. Hierdoor moet De Aarhof weer een centrale positie in het hart van Alphen aan den Rijn krijgen. Het winkelcentrum krijgt een flinke facelift, waarbij de nadruk meer zal komen te liggen op aanbod van dagelijkse goederen en diensten. Basalt is ingeschakeld voor de complete bouwkostenbegeleiding van dit project. Basalt begeleidt tevens de nieuwbouw van ruim 300 woningen bij dit project. Zie pagina “woningbouw”.

Hoog Catharijne |

Utrecht

Basalt bouwadvies is vanaf 2005 zeer intensief betrokken bij de nieuwbouw van winkelcentrum Hoog Catharijne en heeft het complete bouwkostenmanagement verzorgd. De Radboudtraverse van Hoog Catharijne over de voormalige Catharijnebaan heeft plaats gemaakt voor een modern licht gebouw dat over het water van de Catharijnesingel staat. Om bezoekers en passanten het water onder hen te laten ervaren is er 250 m2 glas in de vloer verwerkt. Hoog Catharijne heeft een nieuwe entree met twee ruime ingangen en looproutes naar Utrecht Centraal. Boven het winkelgedeelte van deze nieuwe entree zijn 76 appartementen gerealiseerd.

Stadhuis |

Delft

Dit gemeentehuis, ontworpen door Mecanoo, omvat 19.430 m2 aan kantoorruimte, wat verdeeld is rond patio’s. De publiekshal is visueel gekoppeld aan de stationshal. Verder omvat het gebouw functies als een fietsenstalling, een archief en een expeditiestraat voor laden en lossen. In totaal omvat het programma van het gemeentehuis en de stationshal (inclusief horeca) ruim 28.000 m². Het bouwkostenmanagement voor dit project is door Basalt verzorgd.

Hotel & appartementen Atlantic |

Scheveningen

Er zijn plannen voor het verbouwen van het huidige Atlantic Hotel. Het bestaande hotel krijgt een uitbreiding van het aantal hotelkamers en conferentiezalen met uitzicht op zee. Verder komt er een luxe zwembad, fitness en wellnessruimte met een beautycenter. De locatie wordt uitgebreid met luxe koop- en huurappartementen. Bij het Atlantic Hotel komt een ruime ondergrondse parkeergarage voor bezoekers en bewoners. Basalt heeft bij dit project de ramingen verzorgd in het voortraject.

Coornhert Lyceum |

Haarlem

Het Coornhert Lyceum in Haarlem wordt uitgebreid en heringericht. De school gaat meer ruimte bieden aan de 1400 scholieren en de verkeersstromen verbeteren. Het schoolgebouw wordt toekomstbestendig gemaakt op het gebied van technische kwaliteit, functionaliteit en binnenmilieu. De uitbreiding (460 m2) in de vorm van een Taberna (serre) geeft het gebouw een nieuwe entree en meer ruimte om te pauzeren en zelfstandig te werken. De volledige bouwkostenbegeleiding tot aan de realisatie van dit project is door Basalt gedaan.

Windesheim |

Zwolle

Voor de campus van Windesheim in Zwolle heeft Basalt bouwadvies de bouwkostenadvisering gedaan. Het gebouw uit de jaren 80 krijgt een volledig nieuwe hoogwaardig geïsoleerde gevel, waarbij de lichttoetreding een belangrijke rol speelt. Een bijzondere oplossing is gevonden voor de distributie van de nieuwe klimaatinstallatie. Deze wordt volledig geïntegreerd in de nieuwe gevel.

Stedelijk Gymnasium |

Haarlem

Het Stedelijk Gymnasium is gevestigd aan het Prinsenhof in het hart van de Haarlemse binnenstad. Het gebouw, een rijksmonument, bestaat uit twee delen, een klassiek gebouwdeel uit de negentiende eeuw en een moderner deel uit het begin van de twintigste eeuw. In de verbouw zal het historische gebouw weer geschikt worden gemaakt voor het onderwijs van de 21e eeuw. Basalt draagt zorg voor de bouwkostenbegeleiding bij dit project.

Basisschool De Fakkel |

Utrecht

Het schoolgebouw van de Fakkel is ruim 70 jaar oud en toe aan een verbouw. Ook komt er een deel nieuwbouw bij. Er zal extra aandacht worden besteed aan energiebesparende maatregelen en een goed klimaat binnen de school. De volledige bouwkostenbegeleiding tot aan de realisatie van dit project wordt door Basalt gedaan.

Kindcentrum Zuiderkroon |

Hoogezand

Dit nieuwbouwproject betreft een multifunctioneel schoolgebouw in het Groningse aardbevingsgebied. Het biedt huisvesting aan 2 basisscholen een kinderdagverblijf. Het gebouw is voorzien van een eigen keuken, technieklokaal en een dubbele gymzaal met de nieuwste snufjes zoals een digitale speelwand. De betrekkelijk grote school is optisch opgeknipt in kleinere stukken, door het gebouw zowel verticaal als horizontaal te laten verspringen. De volledige bouwkostenbegeleiding tot aan de realisatie van dit project wordt door Basalt gedaan.

Jules Verne |

Utrecht

Basalt heeft de nieuwbouw van basisschool Jules Verne volledig begeleid op het gebied van bouwkosten. Het betreft een school van ca. 2400m2 met inpandige gymzaal. Uniek in dit energieneutrale gebouw, zijn de transparante overheaddeuren waarmee de klaslokalen met leerpleinen verbonden kunnen worden.

Mondriaancollege |

Den Haag

Het Mondriaancollege is een schoolgebouw, geïnspireerd door het werk van de naamgever. Het gebouw heeft een gridvormige betonstructuur als gevel waar de vakken in de huiskleuren van het ROC zijn ingevuld. Basalt heeft bij dit project bouwkostenadvies gegeven en de onderhandelingen met de aannemers gedaan voor de contractering en de afhandeling van het meer- en minderwerk.

Kindergemeenschap De werkplaats |

De Bilt

Een van de eerste vernieuwingsscholen in Nederland is Kindergemeenschap De Werkplaats, ook wel bekend als de Kees Boekeschool. Bij het ontwerp van deze school is gekozen voor een gebouw dat niet als school herkenbaar zou zijn. De gebruikelijke stapeling van identieke klaslokalen aan een gang is vervangen door een open stelsel van met elkaar verweven en overvloeiende binnen- en buitenruimtes. Basalt is bij dit project ingeschakeld voor het geven van bouwkostenadviezen en de onderhandelingen met de aannemers.

Hoofdkantoor ING |

Amsterdam

Het nieuwe hoofdkantoor van ING, met 40.000 m2 kantoorruimte, kenmerkt zich door het gebruik van veel glas. Het kantoor heeft de certificering BREEAM Outstanding. Onder andere vanwege gerecycled beton uit het gebouw dat hiervoor op dezelfde plek stond, een innovatief koelsysteem dat werkt via oppervlaktewater van de Gaasperplas en de Ouderkerkerplas en natuurlijk vele duizenden zonnepanelen voor duurzame energieopwekking. Basalt bouwadvies heeft bij dit projecten het volledige bouwkostenmanagement verzorgd.

RIVM |

Utrecht

Vanaf 2017 wordt er gebouwd aan het nieuwe kantoor voor RIVM op de Uithof in Utrecht. Basalt bouwadvies heeft het project in diverse ontwerpfases doorgerekend. Het flexibele, duurzame en energiezuinige glazen gebouw bestaat uit 18 verdiepingen. Ongeveer een derde deel van het gebouw bestaat uit laboratoria. De kantoren zijn ingericht volgens het principe van het nieuwe werken. Verder is er parkeergelegenheid voor auto’s, motoren en fietsen. Het gebouw voldoet aan de hoge duurzaamheidskenmerken voor het gebouw en de exploitatie ervan, en heeft dan ook het BREEAM Outstanding certificaat.

The Edge |

Amsterdam

Basalt bouwadvies heeft het volledige bouwkostenmanagement verzorgd voor het prestigieuze hoofdkantoor van Deloitte/AKD. Het gebouw is ontwikkeld door OVG Projectontwikkeling en uitgevoerd door G&S Bouw. Hiervoor zijn betrokken partijen een engineer & build-overeenkomst aangegaan. Dit gebouw heeft het oplevercertificaat voor meest duurzame kantoorgebouw ter wereld ontvangen. Het gebouw is geheel energieneutraal gemaakt. Om dit te kunnen realiseren is de gehele zuidelijke voorgevel voorzien van zonnepanelen.

* Photo by: Ronald Tilleman Photography

Maastoren |

Rotterdam

De Maastoren op de Kop van Zuid in Rotterdam was met 165 meter, bij de oplevering in 2009 het hoogste gebouw van Nederland. Het ligt op de hoek van de Wilhelminakade en de Laan op Zuid in Rotterdam naast het brugwachtershuis, telt 44 verdiepingen en 633 parkeerplaatsen. Het gebouw bestaat uit twee schijven, waarvan de hoogste 165 meter is en de lagere 108 meter. Basalt heeft het project De Maastoren volledig begeleidt en het bouwkostenmanagement verzorgd tot en met de contractering van de uitvoerende partijen.

Boskalis |

Papendrecht

Basalt bouwadvies heeft voor het project Boskalis de volledige begroting verzorgd. Het betreft een nieuwbouw kantoor van 16.000m2 met hoogwaardige en duurzame installaties.

WTC D-toren |

Amsterdam

Tower Ten WTC Amsterdam is een groot uitbreidings- en renovatieproject. Het complex ligt in het hart van de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit negen torens. Dit project betreft voor ons de uitbreiding en renovatie van één van de oudere torens (de D-toren) en de ondergrondse parkeergarage. Een complexe project, waarbij bovenop én vlak naast bestaande bebouwing wordt gebouwd. Basalt verzorgd de bouwkostenbegeleiding bij dit project.

Hoofdkantoor Amvest |

Amsterdam

Aan de kade van de Amstel op het Cruquius-eiland staat het nieuwe hoofdkantoor van Amvest. Het is een bijzonder gebouw dat opvalt door het bijzondere exterieur. Basalt heeft dit project bouwkostentechnisch begeleid.

Huis 73 |

Den Bosch

Basalt verzorgt het bouwkostenmanagement van de verbouw van Huis 73 in Den Bosch. Dit project betreft een uitdagende combinatie van bibliotheek en cultuureducatie. Het nieuwe cultuurhuis is gehuisvest in twee bijzondere bouwblokken op een fantastische historische plek in het centrum, welke worden gerestaureerd, gerenoveerd en opnieuw ingericht.

Paleis ’t Loo |

Apeldoorn

Paleis Het Loo werkt aan een grootscheepse vernieuwing en verbouwing. Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum, is groot onderhoud noodzakelijk. Dit betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers. Basalt is vanaf het begin betrokken bij dit bijzondere project en verzorgt het complete bouwkostenmanagement.

Rijksmuseum |

Amsterdam

Basalt bouwadvies is vanaf het begin betrokken geweest bij de renovatie/restauratie van het Nieuwe Rijksmuseum te Amsterdam. Hierbij heeft Basalt van het beginstadium tot aan de oplevering het volledige bouwkostenmanagement verzorgd. Het hoofdgebouw van het Amsterdamse museum sloot in december 2003 de deuren voor een grootscheepse verbouwing. Het ontwerp uit 1885 van architect Pierre Cuypers werd door de Spaanse architecten Antonio Cruz en Antonio Ortiz in ere hersteld. Ook kreeg het museum een ondergronds plein van 4000 vierkante meter. De topstukken van het museum, waaronder de Nachtwacht van Rembrandt, kregen een plek in de Philipsvleugel. In 2013 is het Nieuwe Rijksmuseum weer voor het publiek geopend.

Mauritshuis |

Den Haag

Het project “Mauritshuis bouwt aan de toekomst” omvatte een ingrijpende uitbreiding en renovatie van het museumgebouw. Het vernieuwde Mauritshuis is verdubbeld in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar het gebouw aan de overkant van de straat. Op 27 juni 2014 heropende het Mauritshuis na een tweejarige verbouwing de deuren van het museum voor het publiek. Basalt bouwadvies heeft tijdens deze verbouw het volledig bouwkostenmanagement vanaf het Programma van Eisen tot en met de oplevering verzorgd.

Fenix 2 |

Rotterdam

In Rotterdam is gestart met de transformatie van Fenixloods II. Op de eerste verdieping van het complex op de zuidoever van de Maas komt het Landverhuizersmuseum, de begane grond wordt ingeruimd voor culturele voorzieningen, creatieve bedrijven en horeca. Meest in het oog springend onderdeel van het vernieuwde gebouw is een door MAD Architects ontworpen uitkijkpunt. De trappen van het uitkijkpunt trappen in steeds grotere bewegingen de lucht in en transformeren daar in flauwe hellingbanen. Deze bieden een panoramisch uitzicht op de hoogbouw op de Wilhelminapier, de binnenstad van Rotterdam, de Maas en de Rotterdamse haven. Basalt bouwadvies verzorgt hierbij het volledig bouwkostenmanagement.

Hermitage |

Amsterdam

Een oud verpleegtehuis is tussen 2007 en 2009 omgebouwd tot State of art Museum “De Hermitage”. Basalt verzorgde hiervoor het volledig bouwkostenmanagement vanaf het Programma van Eisen tot en met de oplevering. Architect Hans van Heeswijk ontwierp het gebouw. De buitenkant is streng classicistisch gebleven –wel van alle latere verflagen ontdaan – maar vanbinnen is het een geheel nieuw, open en licht gebouw geworden.

Museum Boijmans van Beuningen |

Rotterdam

Museum Boijmans van Beuningen is toe aan een grondige renovatie en vernieuwing. Het bakstenen gedeelte van Boijmans van Beuningen, Van der Steur gebouw uit 1935, heeft de status van Rijksmonument. Na de verbouwing zal dat gedeelte van het museum in ieder geval de zo herkenbare uitstraling behouden. Tijdens de renovatie en verbouwing van het museum zullen zeven musea een deel van de collectie van Boijmans van Beuningen blijven tonen. Basalt heeft tijdens het gehele voortraject alle budgetramingen doorgerekend.

Goudenkoets behuizing Amsterdams Museum |

Amsterdam

De Gouden Koets staat in een speciale glazen behuizing op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. In de 6 omliggende museumzalen – allen met zicht op de koets – gaat het over de geschiedenis van het rijtuig en over de huidige functie. Basalt heeft bij dit project de bouwkostenbegeleiding gedaan.

De Lakenhal |

Leiden

De verbouw van Museum De Lakenhal betreft een restauratie en uitbreiding. De17e-eeuwse Laecken-Halle wordt compleet gerestaureerd. Aan de achterzijde van het lakenhal-gebouw verrijst een nieuwbouw. De nieuwbouw voegt een totaal volume van 2.500 vierkante meter toe aan het museum met daarin logistiek, opslag, werkplaatsen, kantoren, museumcafé en museumbibliotheek, naast 450 vierkante meter tentoonstellingsruimte. Basalt bouwadvies verzorgt hierbij het volledig bouwkostenmanagement.

Museum Kaap Skil |

Texel

Basalt bouwadvies heeft Museum Kaap Skil op Texel begeleid op het gebied van bouwkosten. De gevel van dit Maritiem en Juttersmuseum van ca. 1.200m2 is samengesteld uit gezaagde hardhouten damwanden die zijn teruggewonnen uit het Noord-Hollands Kanaal.

Nationaal Holocaust museum |

Amsterdam

Het nieuwe museum in Amsterdam zal volgens de planning het tweede kwartaal 2023 de deuren openen. Het wordt een museum op twee plekken: de voormalige Hollandsche Schouwburg en de Hervormde Kweekschool. Beide panden waren al in gebruik als herdenkings- en expositieruimten. Vooral de kweekschool wordt ingrijpend verbouwd om ruimte te maken voor exposities. Twee bovenverdiepingen gaan eraf, een nieuwe verdieping komt erop. De Hollandsche Schouwburg, vooral een plek van bezinning, ondergaat kleinere wijzigingen. Basalt verzorgt bij dit project de budgettering op basis van het Programma van Eisen, daarnaast maken we het financieel vergelijk tussen de ingediende ontwerpen.

Het Vredespaleis |

Den Haag

Het Vredespaleis in Den Haag is toe aan een renovatie en restauratie. Er is asbest gevonden, de klimaatbeheersing is aan vervanging toe en de dakgoten hebben een flinke beurt nodig. Het kabinet heeft hiervoor geld uitgetrokken om het Vredespaleis te restaureren, zodat het vaker toegankelijk wordt voor bezoekers. Basalt bouwadvies heeft een investeringsbegroting opgesteld voor de renovatie en restauratie van het paleis en heeft de meerjaren-onderhoudsbegroting getoetst.