Hoofdkantoor ING

Hoofdkantoor ING

Type project:

Opdrachtgever:
Architect:

40.000m2 nieuwbouw kantoor
11.000m2 parkeren
OVG
Benthem Crouwel architecten

In 2017 is gestart met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor ING, het Frankemaheerd-complex. Basalt bouwadvies verzorgt hierbij het volledige bouwkostenmanagement.

Naar verwachting zal ING het nieuwe Frankemaheerd-complex medio 2019 in gebruik nemen. Het nieuwe hoofdkantoor, dat ontworpen is door architectenbureau Benthem Crouwel, telt vijf verdiepingen en 40.000 m2 kantoorruimte.

Het dak van het kantoorgebouw wordt geheel bedekt met zonnepanelen, de technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. De ambitie is om bij oplevering duurzaamheidslabel Breeam Outstanding te behalen.